1/0
Souvlaki je lahodné jídlo původem z Řecka. Jedná se o špízy z marinovaného jehněčího masa. Jako příloha se skvěle hodí opečené chlebové pita placky, tzatziki nebo opečené brambory. Tuto ikonickou středomořskou lahůdku si snadno připravíte doma v troubě nebo na grilu.
V míse smícháme všechny ingredience kromě masa a uděláme z nich marinádu.
Maso nakrájíme nejprve na plátky a poté na stejně velké obdélníky. Nakrájené maso vložíme do připravené marinády, vše pořádně promícháme a necháme odležet zhruba 6 hodin.
Jakmile bude maso odležené, předehřejeme si troubu na 180 °C.
Marinované jehněčí maso napíchneme na špejle a připravíme si špízy. Na rozpálenou pánev přidáme kapku oleje, špízy a dozlatova je na prudko opečeme. Poté špízy vložíme do trouby a pečeme ještě zhruba 10 minut.
Líbil se vám recept Souvlaki? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.