Rakvičky se šlehačkou

Čas přípravy: 1 hod 15 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 50 Kč
Redakce Kupi.cz
31. května
Dvě rakvičky se šlehačkou servírované s čerstvými jahodami na bílém talíři Ilustrační foto: Jaromir Klein / Shutterstock.com

V žádné cukrárně ani mléčném baru nechyběly v dobách minulých rakvičky se šlehačkou. Svůj, tak trošku morbidní, název získal tento dezert díky tvaru korpusu. Děti ani dospělé to ale neodradilo a všichni je milovali. Dnes už na rakvičky v cukrárnách moc nenarazíte, tak si je zkuste připravit doma s naším receptem. Stačí jen pár surovin a formičky.

Recept rakvičky se šlehačkou vás vyjde na 2 Kč za 1 porci. 25 porcí připravíte za 50 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 50 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Troubu si předehřejeme na 180–190 °C.

  • 2

    Vyšleháme vejce, žloutky a oba cukry do husté bílé pěny. Práci si usnadníme šlehačem (ručně bychom šlehali až 40 minut).

  • 3

    Formičky na rakvičky vymažeme tukem, naplníme je těstem do dvou třetin, rozložíme je na plech a vložíme do předehřáté trouby.

  • 4

    Jakmile rakvičky vyběhnou, stáhneme troubu na 150 °C a pomalu dopékáme dalších 30 minut. Musí být uvnitř propečené a na povrchu světlé.

  • 5

    Upečené rakvičky necháme zchladnout a potom je vyklopíme z formiček.

  • 6

    Vyšleháme smetanu (cukr nepřidáváme) a ozdobíme jí rakvičky. Použít můžeme cukrářský sáček s trubičkou.

Zajímavé tipy
  • Zabalené rakvičky v chladu a suchu vydrží několik dní.
  • Místo ‚‚rakvičkových‘‘ formiček můžete použít košíčky nebo jiné tvary.
  • Při pečení se nedoporučuje troubu otevírat, těsto by mohlo ‚‚spadnout‘‘.
  • Vyzkoušejte také recept na laskonky nebo kremrole.

Líbil se vám recept Rakvičky se šlehačkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.