1/0
V žádné cukrárně ani mléčném baru nechyběly v dobách minulých rakvičky se šlehačkou. Svůj, tak trošku morbidní, název získal tento dezert díky tvaru korpusu. Děti ani dospělé to ale neodradilo a všichni je milovali. Dnes už na rakvičky v cukrárnách moc nenarazíte, tak si je zkuste připravit doma s naším receptem. Stačí jen pár surovin a formičky.
Troubu si předehřejeme na 180–190 °C.
Vyšleháme vejce, žloutky a oba cukry do husté bílé pěny. Práci si usnadníme šlehačem (ručně bychom šlehali až 40 minut).
Formičky na rakvičky vymažeme tukem, naplníme je těstem do dvou třetin, rozložíme je na plech a vložíme do předehřáté trouby.
Jakmile rakvičky vyběhnou, stáhneme troubu na 150 °C a pomalu dopékáme dalších 30 minut. Musí být uvnitř propečené a na povrchu světlé.
Upečené rakvičky necháme zchladnout a potom je vyklopíme z formiček.
Vyšleháme smetanu (cukr nepřidáváme) a ozdobíme jí rakvičky. Použít můžeme cukrářský sáček s trubičkou.
Líbil se vám recept Rakvičky se šlehačkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.