1/0
Máme pro vás tip na lehkou a zdravou večeři! Vyzkoušejte fenyklový salát s rukolou a pomerančem. Na první pohled se vám to může zdát jako neobvyklá kombinace, ovšem chuťově k sobě vše skvěle ladí. Příprava salátu je rychlá a jednoduchá. Tak si ho pojďte udělat třeba dnes k večeři!
Nejdříve si připravíme fenykl. Odkrojíme z něj vršky, podélně ho rozpůlíme a vyřízneme z něj tuhý střed. Fenykl nakrájíme na plátky silné cca 1–2 mm.
Nakrájený fenykl dáme na 10 minut do mísy s ledovou vodou – bude tak křupavější. Poté ho necháme okapat v cedníku.
Mezitím si připravíme jablko a pomeranče. Jablko rozpůlíme, vykrojíme z něj jádřinec a nakrájíme ho na tenké plátky. Pomeranče oloupeme, vykrojíme z nich jednotlivé dílky a z části dužiny lehce vymačkáme šťávu do salátové mísy.
Všechny suroviny potom smícháme v míse, ochutíme solí, pepřem a pořádně promícháme.
Líbil se vám recept Fenyklový salát s rukolou a pomerančem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.