1/1
Máte chuť na gnocchi? Nemusíte pro ně hned běžet do obchodu, snadno si je uděláte z bramborového těsta i doma. Stačí vám k tomu jen pár surovin. Vyzkoušejte je v kombinaci s květákem. Stačí vše smíchat dohromady, dát do pekáčku a nechat zapéct s parmazánem. Získáte luxusní oběd, po kterém se jen zapráší.
Nejprve si připravíme těsto na gnocchi. Brambory uvaříme ve slupce. Ještě vlažné je oloupeme a nastrouháme je na vál. Přidáme prosátou mouku a lžičku soli. Do mouky uděláme důlek a rozklepneme do něj vejce. Ze všech surovin vypracujeme těsto.
Dáme si vařit vodu. Z těsta vyválíme několik stejných válečků, nakrájíme na kousky a vytvarujeme z nich gnocchi (můžeme si pomoci vidličkou).
Gnocchi dáme vařit do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové.
Květák rozebereme na malé růžičky. Na pánvi rozpálíme olivový olej, na kterém květák orestujeme. Zalijeme smetanou, přidáme lžíci parmazánu, osolíme, promícháme a necháme alespoň 20 minut vařit, aby květák dostatečně změkl.
Gnocchi smícháme s květákem, vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým parmazánem a pečeme na 180 °C dozlatova.
Ochutnejte i naše gnocchi se špenátem a rajčaty nebo gnocchi se sýrovou omáčkou.
Líbil se vám recept Zapečené gnocchi s květákem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.