1/0
Čokoládový chlebíček s pomerančem je dokonalým dezertem pro milovníky sladkého. Kombinace kakaa s osvěžující chutí pomeranče tvoří neodolatelnou kombinaci. Tento dezert je vhodný pro každou příležitost, ať už jde o oslavu nebo jen posezení u odpolední kávy.
Změklé máslo vyšlehejte se sirupem. Smíchejte mouku, sodu a kakao a všlehejte 1 lžíci těchto surovin do vyšlehaného másla se sirupem.
Přidejte 1 vejce, další 2 lžíce suchých surovin a poté druhé vejce. Pořádně promíchejte.
Vmíchejte zbylé suché suroviny a za stálého míchaní přidejte pomerančovou kůru. Nakonec přilijte postupně i pomerančovou šťávu. Pokud se vám bude zdát, že těsto vypadá jako sražené, je to tak v pořádku.
Hotové těsto nalijte do vytřené formy na chlebíček a pečte 45–55 minut na 170 °C.
Chlebíček zkontrolujte párátkem. Mělo by vám na něm ulpět trochu těsta, protože chlebíček by měl být uprostřed trošku mazlavý.
Po vyndání z trouby nechte chlebíček chvilku stát ve formě a poté ho opatrně vyklopte a nechte vychladnout.
Líbil se vám recept Čokoládový chlebíček s pomerančovou kůrou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.