1/1
Jak se říká, česnek je přírodní antibiotikum. Česnečka se tak hodí vždycky, když potřebujeme vyhnat bacily z těla. Mrkněte na náš recept na luxusní krémovou česnečku, kterou si zamilujete. Česnekem v ní rozhodně nešetříme! Polévku můžete zjemnit mlékem nebo smetanou. A nezapomeňte na krutonky! Bez nich to není ono.
Cibuli nakrájíme nadrobno. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozehřejeme máslo s olejem a orestujeme na něm cibuli. Přidáme prolisovaný česnek a lístky čerstvého tymiánu bez stonků. Vše společně restujeme asi 1,5 minuty, dokud se česnek nerozvoní.
Směs poté zalijeme zeleninovým vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme a opepříme podle chuti. Vaříme asi 15 minut, dokud nejsou brambory měkké.
Mezitím si připravíme krutonky. Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na másle.
Jakmile jsou brambory uvařené, polévku přelejeme do mixéru a rozmixujeme, případně můžeme použít i tyčový mixér. Na závěr do polévky přilejeme mléko (množství záleží na vámi preferované hustotě polévky) a dochutíme. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou pažitkou a přidáme krutonky.
Když už jsme u toho česneku, zkuste i pravou česnečku!
Líbil se vám recept Krémová česnečka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.