1/1
Hledáte způsob, jak zužitkovat vařená vejce z Velikonoc nebo se vám jen doma nahromadilo víc vajíček? Skotská vejce jsou skvělý recept, jak je zužitkovat. Uvařená vejce totiž stačí obalit do masové směsi a usmažit. Chutnají výborně. Doporučujeme si k nim připravit ještě jogurtový dip, ať je chuťový zážitek naprosto dokonalý.
Uvařená vejce oloupejte a dejte stranou.
Mleté maso propracujte v míse s 1 vejcem, hořčicí a nasekanými bylinkami. Přidejte mletý muškátový oříšek, sůl a pepř.
Celá uvařená vejce obalte do masové směsi a dobře umačkejte (je to důležité, aby nevznikly vzduchové bubliny a vejce při smažení nevypadla ven.
Obalte ve strouhance a smažte na vysoké vrstvě oleje.
Smíchejte jogurt, majonézu a hořčici. V případě potřeby dochuťte a podávejte ke skotským vejcím.
Pokud máte rádi jídla z mletého masa, vyzkoušejte také naši sekanou z hovězího masa.
Líbil se vám recept Skotská vejce? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.