1/0
Esence slunné Itálie v jediné sklenici! Připravte si s námi vynikající rajčatové pesto, které se skvěle hodí jako omáčka na těstoviny, na dochucení masa či ryb nebo do slaných palačinek. Zralá rajčata, čerstvá bazalka a parmazán, to vše zalité olivovým olejem a dochucené česnekem. Nechte se unést chutí středomořské kuchyně.
Rajčata spařte a oloupejte. Na spodní straně každého rajčete udělejte nožem do slupky křížek. Rajčata vložte do mísy, zalijte je až po vrch horkou vodou a nechte pár minut odstát.
Poté vodu slijte, oloupejte z rajčat slupku, rozkrojte je a vydlabejte semínka. Rajčata pak vhoďte do mixéru.
K rozmixovaným rajčatům přidejte lístky bazalky natrhané na menší kousky. Dále prolisujte česnek, přilijte olivový olej, osolte, opepřete a přisypejte parmazán.
Vše promixujte, až vznikne kašovitá konzistence. Dle chuti přidejte sůl a pepř.
Vyzkoušejte také bazalkové nebo petrželové pesto.
Líbil se vám recept Rajčatové pesto? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.