Krůtí roláda se špenátem a sušenými rajčaty

Čas přípravy: 2 hod
Obtížnost: Střední
Cena: 128 Kč
Redakce Kupi.cz
23. května
Krůtí roláda se špenátem a sušenými rajčaty servírovaná na bílém talíři se salátem. Ilustrační foto: gowithstock / Shutterstock.com

Příprava rolády je trochu pracnější, ale pokud tento recept zkusíte připravit doma, zaručeně se po roládě zapráší. Můžete ji servírovat jako slavnostní jídlo nebo chutný nedělní oběd. Navíc s náplní můžete experimentovat, ke krůtímu masu se totiž hodí spousta surovin, takže může být vaše roláda pokaždé jiná.

Recept krůtí roláda se špenátem a sušenými rajčaty vás vyjde na 32 Kč za 1 porci. 4 porce připravíte za 128 Kč.
Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Tesco za 128 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    V hrnci rozehřejeme 1 lžíci oleje a opečeme na něm česnek a nasekanou šalvěj (pozor, aby česnek nezhnědl). Přidáme špenát, vlijeme rozšlehané vejce s trochou mléka a chvíli povaříme. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek a piniové oříšky.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 180 °C. Krůtí prso položíme kratší stranou k sobě. Ostrým nožem vedeme podélný řez zprava doleva, nedokrojujeme, ale pokračujeme druhou stranou zleva doprava a opět nedokrojujeme. Maso by se mělo otevřít do plátu. Maso poté přes sáček rozklepeme na plát tlustý cca 4 cm.

  • 3

    Maso osolíme, opepříme a potřeme nádivkou tak, aby cca 1 cm na okraji zůstal volný. Okraj pokryjeme sušenými rajčaty. Mozzarellu natrháme na kousky a naskládáme ji nahoru na nádivku. Maso poté rolujeme směrem od sebe a pořádně jej utahujeme. Nakonec roládu svážeme provázkem.

  • 4

    Roládu opečeme na oleji ze všech stran, aby se zatáhla. Do pekáče rozprostřeme nakrájenou cibuli a položíme na ni roládu. Podlijeme trochou vývaru a přikryjeme poklicí. Pekáč vložíme do trouby a podle potřeby podléváme vývarem. Roládu pečeme zhruba hodinu, poté odděláme poklici a pečeme dalších 30 minut dozlatova, za občasného polévání masa výpekem.

  • 5

    Upečenou roládu zabalíme do alobalu a necháme odpočinout. Výpek z masa necháme zredukovat, podle potřeby zaprášíme moukou, opečeme ji a zalijeme zbytkem vývaru. Přivedeme k varu a necháme 10 minut povařit. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 6

    Roládu nakrájíme na plátky a servírujeme ji přelitou výpekem.

Zajímavé tipy
  • Jako příloha k roládě se skvěle hodí bramborová kaše, opečené brambory nebo rýže.
  • Vyzkoušejte také recept na kuřecí nebo kachní roládu.

Líbil se vám recept Krůtí roláda se špenátem a sušenými rajčaty? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.