Tvarohové knedlíky s jahodami

Čas přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 20 Kč
Redakce Kupi.cz
26. února
Rozkrojené knedlíky na bílém talíři, vedle miska s tvarohem a miska s roztopeným máslem Anna Kolásková

Tvarohové knedlíky s jahodami jednoznačně patří mezi jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel, které si můžete doma připravit. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro méně zkušené kuchaře.

Recept tvarohové knedlíky s jahodami vás vyjde na 2 Kč za 1 porci. 10 porcí připravíte za 20 Kč.

Ingredience

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 20 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

  • 1

    Do hrnce dáme vařit osolenou vodu.

  • 2

    Do mísy vložíme tvaroh, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a dobře promícháme.

  • 3

    Tvarohovou hmotu zahustíme hrubou moukou, aby z těsta šel vytvořit váleček. Těsto ale může klidně ještě trošku lepit, protože jednotlivé dílky budeme podsypávat moukou.

  • 4

    Z těsta vytvoříme váleček a rozdělíme jej na 10 dílů. Každý díl si rukou splácneme a vložíme do jeho středu jahodu.

  • 5

    Pomoučenýma rukama každý čtverec s jahodou vykoulíme do knedlíku.

  • 6

    Hotové knedlíky vaříme v osolené vodě 5–10 minut. První knedlík pro jistotu ochutnáme, ať víme, že je hotový.

  • 7

    Uvařené knedlíky propíchneme, aby se z nich dostala pára a nezdeformovaly se. Podáváme je sypané tvarohem s pořádnou vrstvou moučkového cukru a másla.

Zajímavé tipy
  • Jaký tvaroh použít? Čím více hrubé mouky během přípravě použijete, tím budou knedlíky tužší, proto je nejlepší použít tvaroh z papíru, který neobsahuje tolik vody.
  • Vyzkoušejte také švestkové knedlíky z bramborového těsta nebo chlupaté knedlíky.

Líbil se vám recept Tvarohové knedlíky s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.