1/1
Tvarohové knedlíky s jahodami jednoznačně patří mezi jedno z nejoblíbenějších českých sladkých jídel, které si můžete doma připravit. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro méně zkušené kuchaře.
Do hrnce dáme vařit osolenou vodu.
Do mísy vložíme tvaroh, rozklepneme vejce, přidáme špetku soli a dobře promícháme.
Tvarohovou hmotu zahustíme hrubou moukou, aby z těsta šel vytvořit váleček. Těsto ale může klidně ještě trošku lepit, protože jednotlivé dílky budeme podsypávat moukou.
Z těsta vytvoříme váleček a rozdělíme jej na 10 dílů. Každý díl si rukou splácneme a vložíme do jeho středu jahodu.
Pomoučenýma rukama každý čtverec s jahodou vykoulíme do knedlíku.
Hotové knedlíky vaříme v osolené vodě 5–10 minut. První knedlík pro jistotu ochutnáme, ať víme, že je hotový.
Uvařené knedlíky propíchneme, aby se z nich dostala pára a nezdeformovaly se. Podáváme je sypané tvarohem s pořádnou vrstvou moučkového cukru a másla.
Líbil se vám recept Tvarohové knedlíky s jahodami? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.