Hraběnčiny řezy

Čas přípravy: 1 hod 45 min
Obtížnost: Snadný
Cena: 60 Kč
Redakce Kupi.cz
15. února
Hraběnčiny řezy servírované na bílém kulatém talíři Kupi.cz

Hraběnčiny řezy patří k nejoblíbenějším českým moučníkům, neboť díky nadýchanému sněhu se obyčejný jablkový koláč rázem promění na sváteční dezert, který si zamiluje naprosto každý. Příprava je navíc velmi jednoduchá, vhodná i pro naprosté začátečníky.

Recept hraběnčiny řezy vás vyjde na 3 Kč za 1 porci. 20 porcí připravíte za 60 Kč.

Ingredience

Těsto

Náplň

Ingredience na recept koupíte výhodně v obchodě Albert za 60 Kč*
*Cenu odhaduje Kupi na základě akčních a běžných cen a je orientační. Našli jste chybu? Dejte nám vědět na e-mail [email protected].

Recept

Těsto

  • 1

    Do mouky prosáté s práškem do pečiva nasekejte tuk, přidejte žloutky a cukr a rychle zpracujte těsto.

  • 2

    Třetinu těsta vložte do sáčku a odložte přibližně na hodinu do mrazáku. Zbytek nechte uležet lednici.

Náplň

  • 1

    Jablka nastrouhejte nahrubo a z bílků ušlehejte tuhý sníh.

  • 2

    Těsto rozválejte na nízký plech s papírem na pečení (těsto je nízké a tenké), na ně skládejte nastrouhaná jablka, která posypejte skořicí, případně vanilkovým cukrem.

  • 3

    Sníh natřete na jablka a na něj nastrouhejte těsto z mrazáku.

  • 4

    Plech vložte do trouby a při 180 °C pečte dozlatova zhruba 35–40 minut.

Líbil se vám recept Hraběnčiny řezy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.