1/0
Treska pečená v papilotě je skvělým a jednoduchým způsobem, jak si vychutnat delikátní a lahodnou rybu. Tento recept zachovává přirozenou šťavnatost tresky díky způsobu přípravy v pečicím papíru. Vyzkoušejte si ji upéct k obědu nebo jako rychlou večeři a podávejte třeba s pečenými brambory nebo kouskem opečené bagetky.
Odstřihneme dostatečně velký kus pečicího papíru, který bude postačovat pro rybu i zeleninu.
Postupně pokládáme zeleninu na připravený papír a na ni položíme rybí filet.
Ochutíme směsí soli, pepře, lístků bazalky a nastrouhané citronové kůry. Přidáme trochu bílého vína a olivového oleje.
Okraje papíru potřeme rozšlehaným vejcem a přikryjeme stejně velkým kusem pečicího papíru. Listy se díky vajíčku přilepí. Okraje několikrát přeložíme, až nám vznikne obálka.
Papilotu přesuneme na pečicí plech a vložíme do předehřáté trouby na 200 °C. Pečeme asi 15 minut.
Rybu servírujeme přímo v papilotě s čerstvou bagetou nebo pečenými brambory.
Vyzkoušejte také pstruha po mlynářsku nebo tresku s citronovým máslem.
Líbil se vám recept Treska v papilotě? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.