1/0
Malinové makronky jsou nadýchanou delikatesou s osvěžující chutí pro výjimečné okamžiky. Jejich příprava je navíc jednodušší, než byste čekali. Vyzkoušejte si je doma upéct podle našeho receptu, uvidíte, že jimi vykouzlíte úsměv na tváři nejen své drahé polovičce.
Mleté mandle smícháme s krupicovým cukrem a promixujeme v mixéru. Směs musí být co nejjemnější. Jakmile máme pořádně rozmixováno, směs ještě prosejeme přes síto.
Bílky smícháme s krupicovým cukrem a vyšleháme elektrickým šlehačem, dokud není bílkový sníh pevný. Do vyšlehaného sněhu na závěr přisypeme 2 lžičky prášku z lyofilizovaných malin.
Do obarveného bílkového sněhu postupně přisypáváme směs rozmixovaných mandlí a cukru. Výsledná hmota nebude držet tvar, bude mít konzistenci těsta, které se bude pomalu rozlévat.
Plechy vyložíme pečicím papírem. Aby měly makronky stejný tvar, můžeme si na pečicí papír tužkou nakreslit kolečka o průměru cca 3 cm.
Připravíme si zdobicí sáček s hladkou špičkou a naplníme ho směsí na makronky. Na pečicí papír naneseme kolečka o průměru cca 3 cm. Plech s makronkami zespodu poklepeme pěstí, abychom z makronek dostali vzduchové bubliny.
Makronky necháme chvíli zaschnout, dokud se na nich nevytvoří tenký film (při doteku by neměly lepit).
Přehřejeme si troubu na 150 °C. Pečeme ve vyhřáté troubě 10–12 minut. Upečené makronky necháme na plechu vychladnout.
Jakmile jsou makronky upečené, připravíme si náplň. Maliny svaříme s moučkovým cukrem. Rozvar necháme vychladnout a propasírujeme přes cedník.
Mascarpone prošleháme s máslem a do vzniklé směsi po lžičkách přidáváme propasírovaný malinový rozvar. Vyšleháme dohladka.
Malinový krém dáme do zdobicího sáčku a slepujeme s ním makronky. Hotové makronky necháme uležet v lednici 24 hodin.
Líbil se vám recept Valentýnské malinové makronky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.