1/0
Udělejte si pěkně sladkého Valentýna! Červená barva k tomuto svátku neodmyslitelně patří, proč tedy nezkusit popraskané sušenky red velvet crinkles? Jejich příprava je snadná, s kuchyňským robotem vám navíc půjde práce ještě lépe od ruky. U red velvet crinkles platí jedno důležité pravidlo – čím více cukru, tím lépe. Sušenky jsou pak neodolatelné i na pohled.
V míse smícháme mouku, prášek do pečiva, kakao a červené barvivo.
Rozpustíme si máslo. Do mísy kuchyňského robota nasypeme třtinový cukr a pomalu k němu přiléváme rozpuštěné máslo. Šleháme asi 15 minut. Jakmile vznikne pěna, přidáme celé vejce a šleháme dalších 5 minut.
Poté na mixéru snížíme otáčky a po lžičkách do směsi přidáváme mascarpone. Jakmile máme zašlehané celé mascarpone, zvýšíme otáčky, aby se směs důkladně promíchala. Poté otáčky opět snížíme a vmícháme připravenou moučnou směs. Hotové těsto vložíme minimálně na hodinu do lednice.
Ze ztuhlého těsta vytvarujeme stejně velké kuličky (z dávky vytvoříme cca 60 kuliček). Pořádně je obalíme v moučkovém cukru. Cukr neoklepáváme – chceme co nejvyšší vrstvu. Pocukrované kuličky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami necháme rozestup cca 2 cm, aby se k sobě nepřilepily.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 15 minut.
Upečené sušenky vyndáme z trouby a necháme ještě 10 minut dojít na plechu. Poté je z plechu sundáme a dáme vychladnout na mřížku.
Líbil se vám recept Red velvet crinkles? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.