1/1
Milujete rajčatové omáčky v kombinaci s těstovinami? Pak tu máme recept přímo pro vás. Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou vás dostanou. Tento zdravý a lehký oběd připravíte během chvilky. Ricotta dodá rajčatové omáčce jemnost a krémovost, čerstvá bazalka pak jídlo doplní o neodolatelnou vůni.
Rozehřejte troubu na 200 °C.
Rozpulte rajčata a dejte je na plech. Přidejte k nim neoloupané stroužky česneku. Rajčata s česnekem pokapejte olivovým olejem, osolte a opepřete. Pečte asi 20 minut.
Po 20 minutách vyndejte plech z trouby. Přikryjte ho alobalem a nechte rajčata s česnekem péct dalších 10 minut, dokud česnek nezměkne a rajčata nezkaramelizují.
Uvařte špagety na skus v osolené vodě podle návodu.
Upečený česnek a rajčata rozmačkejte, přidejte k nim nadrobno nakrájené lístky bazalky a chilli vločky. Přidejte ricottu a 60 ml horké vody z těstovin. Směs míchejte, dokud není omáčka hladká.
Rozehřejte velkou pánev a dejte do ní uvařené špagety a připravenou rajčatovou omáčku. Vařte na středním plamenu, dokud omáčka nezačne vřít. Pokud se vám zdá omáčka málo krémová, přilijte trochu vody z uvařených těstovin.
Ochuťte solí a pepřem. Podávejte se strouhaným parmazánem a lístky bazalky.
Chcete tip na další zdravý oběd? Vyzkoušejte cuketové špagety s rajčaty podle našeho videoreceptu.
Líbil se vám recept Špagety s rajčatovo-česnekovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.