1/0
Vejce Benedikt s holandskou omáčkou je luxusní jídlo, které patří do snídaňového amerického menu. I když se může zdát, že se jedná o složitý pokrm, příprava není vůbec těžká. Stačí znát dva fígly na to, jak si usnadnit přípravu ztracených vajec a holandské omáčky.
Připravíme si vodní lázeň (hrnec s vodou a na něm položená mísa). Do mísy nalijeme lžíci bílého vína a trochu bílého vinného octa.
Vodu zahřejeme a vhodíme do ní žloutek. Vše spolu prošleháme. Žloutek se musí zahřívat a hezky zhoustnout.
Po zhoustnutí směsi pomalinku přilejeme rozpuštěné máslo a stále mícháme.
Dochutíme citronem a opět zamícháme. Přidáme pepř a sůl.
Ztracené vejce podle tradičního receptu připravujeme ve vařící vodě s octem. Ve vodě si uděláme vír, do kterého vejce zamícháme.
Šunku opražíme nasucho (můžeme použít i slaninu), stejně tak žemli.
Na talíř dáme opečenou žemli, na ni šunku, ztracené vejce a vše zalijeme holandskou omáčkou.
Můžeme posypat petrželkou nebo pažitkou.
Líbil se vám recept Vejce Benedikt s holandskou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.