1/0
Hranolky se třemi druhy majonézy jsou dokonalou přílohou k masu. Domácí hranolky jsou snadné na přípravu. A co by to bylo za hranolky bez majonézy, že? Majonézu si podle našeho receptu připravíte, dokonce ve třech variantách – klasickou, paprikovou a hořčičnou.
Brambory nakrájejte na silnější hranolky.
Vložte je do hrnce s olejem a předsmažte je v rostlinném oleji na nižší teplotu (110 stupňů). Vyjměte je a vysušte.
Předsmažené hranolky vložte zpět do hrnce s olejem a tentokrát ho rozpalte na 180 °C.
Smažte do zlatova a opět osušte od oleje.
Nakonec osolte dle potřeby.
Pro výrobu majonézy potřebujete žloutky. Nejdříve je zakápněte citronovou šťávou a promíchejte.
Za stálého míchání přilívejte pomalu a po troškách rostlinný olej. Zároveň míchejte do té doby, než vytvoříte majonézu. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou.
Do jedné části majonézy zamíchejte hrubozrnnou hořčici, do další uzenou papriku. Třetí část nechejte bez příchutě.
Předsmažené hranolky se dají i zamrazit.
Líbil se vám recept Hranolky se třemi druhy majonézy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.