1/2
Upečte si českou klasiku, která skvěle chutná! Prošívaná deka je jednoduchá na přípravu a díky tvarohu je v ní také pořádná porce bílkovin. Tvorba prošívaného vzoru je snadná a můžete při ní naplno využít svou kreativitu. Po tomhle vláčném a nadýchaném moučníku se jenom zapráší.
Připravte si plech na pečení – vymažte ho máslem a vysypte ho hrubou moukou.
Utřete 4 žloutky s cukrem.
Smíchejte mouku s práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a kakaem. Tuto směs postupně zašlehejte do připraveného žloutkového krému a vmíchejte také půl hrnku vlažné vody a půl hrnku oleje.
Vyšlehejte tuhý sníh ze 4 bílků a postupně ho vmíchejte do kakaového těsta. Jak budete mít hotovo, dejte těsto do připravené formy na pečení.
Náplň připravíte smícháním tvarohu, vajíčka, pudinkového prášku a 3 lžic cukru krupice. Podle potřeby můžete tvarohovou směs rozředit 3 lžícemi mléka.
Tvarohovou směs dejte do zdobicího sáčku a vytvořte s ní na kakaovém těstě mřížku – fantazii se ale meze nekladou.
Vložte do předehřáté trouby na 180 °C a pečte cca 35 minut.
Dobrou chuť!
Máte chuť na další tvarohovou dobrotu? Vyzkoušejte naši tvarohovou bábovku.
Líbil se vám recept Buchta prošívaná deka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.