1/0
Vývar z uzeného masa vás zasytí a dodá energii, navíc jeho přípravou můžete připravit hned dvě jídla. Pokud použijete uzenou křížovou kost, poslouží vám maso z ní i jako hlavní chod. Výborně se hodí také uzená žebra nebo jiné uzené maso s kostí.
Uzené maso (křížovou kost) vložte do většího hrnce a zalijte studenou vodou.
Přidejte mrkev, celer, petržel, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vařte do té doby, než bude maso měkké, (případně použijte tlakový hrnec).
Po uvaření uzeného masa vývar sceďte a zeleninu nakrájejte na kostičky. Do scezeného vývaru přidejte oloupané brambory nakrájené na malé kostičky a vařte do změknutí, poté přidejte do hrnce i nakrájenou zeleninu.
Uzené maso oberte a přidejte do polévky. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Líbil se vám recept Vývar z uzeného masa? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.