1/0
Krupicová kaše je oblíbeným pokrmem nejen pro děti, ale i pro dospělé. Je snadná a rychlá na přípravu, zasytí a zahřeje. Navíc je velmi variabilní, můžete ji doladit podle své chuti různými ingrediencemi, jako jsou čerstvé ovoce, kakao nebo skořice. Tak se pusťme do toho.
Nejprve nechte podle postupu výše všechnu krupici odmočit v 1/2 mléka. Následně přiveďte k varu zbylou polovinu mléka.
Do vroucího mléka za stálého míchání přilejte nabobtnalou krupičku. Stáhněte plamen na střední výkon a míchejte (nejlépe metličkou), dokud se směs nezačne opět vařit.
Jakmile začne kaše bublat, ještě asi dalších pět minut ji důkladně míchejte a sporák nevypínejte.
Nakonec můžete do hotové krupicové kaše zamíchat trochu másla, smetany nebo žloutku. Tím se krásně zjemní.
Líbil se vám recept Krupicová kaše? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.