1/0
Žloutkové řezy s ořechy patří mezi tradiční dezerty, které si nejspíše pamatuje každý z nás ze svého dětství. Často se připravují především o Vánocích, upéct si je však můžete kdykoli během roku. Žloutková poleva dodá řezům texturu a ořechový základ je zase měkký a vláčný. Žloutkové řezy jsou ideální volba, pokud potřebujete připravit snadný, rychlý a velmi chutný dezert, kterým pohostíte svou rodinu a přátele.
Ve velké míse utřeme máslo s cukrem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Do máslové směsi přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Poté přidáme mleté ořechy a ušleháme sníh z bílků. Sníh do směsi přidáváme postupně.
Těsto rozetřeme na vyšší plech, vyložený pečicím papírem, a dáme péct do trouby zhruba na 20 minut.
Když se těsto peče, ušleháme žloutky s cukrem. Žloutkovou pěnu nalijeme ještě na horkou buchtu, rozetřeme ji a necháme zaschnout.
Líbil se vám recept Žloutkové řezy s ořechy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.