1/0
Uzené maso se smaženou cibulkou a bramborovou kaší patří mezi jídla, která se připravují velmi snadno. Stačí jen uzené maso uvařit společně se zeleninou, připravit cibulku, bramborovou kaši a můžete servírovat. Z vývaru pak jednoduše připravíte třeba uzenou polévku s kroupami.
Uzené maso (křížovou kost) dejte do velkého hrnce s vodou, přidejte očištěnou mrkev, petržel, celer, česnek, jednu cibuli, bobkový list, kuličky pepře a nového koření. Zalijte vodou, přiveďte k varu vše uvařte doměkka.
Další dvě cibule oloupejte a nakrájejte nadrobno. V pánvi rozehřejte sádlo a cibuli na něm pomalu restujte dozlatova.
Brambory oloupejte, nakrájejte a dejte vařit do osolené vody. Uvařené je sceďte a přidejte k nim máslo, mléko, sůl a vše vyšlehejte na hladkou bramborovou kaši.
Uvařené uzené maso nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší a opečenou cibulkou.
Líbil se vám recept Uzené maso se smaženou cibulkou a bramborovou kaší? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.