1/0
Waldorfský salát s kuřecím prsem skvěle poslouží jako svěží lehký oběd i večeře. Kombinace na kousky nakrájeného řapíkatého celeru, vlašských ořechů, jablek a majonézy společně s grilovaným kuřecím masem vás zaručeně dostane. Originální recept má prý na svědomí restauratér Oscar Tschirky, který salát poprvé podával v roce 1893 v newyorském hotelu Waldorf Astoria. Vychutnejte si toto jídlo společně s námi.
Kuřecí prsa omyjte a očistěte. Potom je okořeňte. Rozpalte gril nebo pánvičku a opečte je z obou stran.
Řapíkatý celer i jablka nakrájejte na tenké nudličky a zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Ledový salát natrhejte, promíchejte spolu s celerem a jablky.
Majonézu smíchejte s bílým jogurtem. Přidejte pepř, sůl, trochu cukru a citronovou šťávu. Pořádně vmíchejte do salátu.
Nakonec posypte vlašskými ořechy a podávejte s ogrilovaným kuřecím masem, nakrájeným na plátky.
Salát můžete dozdobit lístky natě z řapíkatého celeru.
Vyzkoušejte také salát Caesar nebo avokádový salát s kuřecím masem.
Líbil se vám recept Waldorfský salát s kuřecím prsem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.