1/1
Připravte si letos bezlepkové kokosky, které se doslova rozplývají na jazyku, jsou ihned měkké a mohou je i lidé s lepkovou intolerancí. Navíc tím vyřešíte také věčný problém, a to, jak zpracovat zbylé bílky z vánočního pečení. Příprava kokosek je snadná a jistě si na nich pochutnáte.
Bílky ze dvou vajec necháme ohřát na pokojovou teplotu. Tyčovým mixérem s metličkou nebo v kuchyňském robotu je začneme šlehat, dokud nezačne vznikat sníh. Tehdy do nich po lžicích začneme přidávat cukr za stálého míchání.
Směs šleháme do té doby, dokud nevznikne tuhý sníh.
Lžicí vmícháme strouhaný kokos.
Lžicí nabereme trochu těsta a vytvarujeme kuličky, které poté skládáme na pečicím papírem vyložený plech. Kuličky lehce zmáčkneme.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C asi 10–15 minut dozlatova.
Líbil se vám recept Bezlepkové kokosky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.