1/1
Bezlepkové vanilkové rohlíčky voní vanilkou, chutnají naprosto luxusně a není v nich ani gram klasické mouky. Mohou si je tedy s klidem vychutnat také lidé s intolerancí lepku. Těsto budete mít připravené během chvilky, pak už jen jej nechat odpočinout a můžete tvarovat rohlíčky.
Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto.
Zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout v lednici aspoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Odpočinuté těsto rozdělíme na čtvrtiny, z každé vyválíme dlouhý váleček asi 1 cm v průměru. Nakrájíme na kousky dlouhé asi 6 cm a ohneme do tvaru rohlíčku.
Rohlíčky pečeme v předehřáté troubě na 175 °C asi 10–15 minut lehce dozlatova.
Upečené rohlíčky necháme chvilku vychladnout a poté je obalíme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.
Vyzkoušejte také vanilkové rohlíčky s lískovými oříšky nebo vanilkové rohlíčky bez ořechů.
Líbil se vám recept Bezlepkové vanilkové rohlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.