1/0
Čokoládové crinkles, popraskané sušenky obalené v cukru, jsou velmi oblíbené ve světě, především za mořem, a pečou se jako vánoční cukroví. Příprava těchto malých čokoládových hrudek je velmi jednoduchá a jistě to hravě zvládnete. Vyzkoušejte letos tento vánoční hit, okamžitě si jej zamilujete.
Čokoládu s máslem rozpusťte ve vodní lázni.
Mouku prosejte a smíchejte se solí, kakaem a práškem do pečiva.
Vejce s cukrem vyšlehejte do pěny, přilijte rozpuštěnou čokoládu a přimíchejte mouku.
Vypracujte těsto a zabalte jej do potravinové fólie. Nechte přes noc odpočinout.
Troubu předehřejte na 170 °C, vyložte pečicí plech pečicím papírem a z vychlazeného těsta tvarujte rukama kuličky, které ještě před pečením obalte v moučkovém cukru.
Kuličky naskládejte s rozestupy na plech a pečte ve vyhřáté troubě asi 8–10 minut. Hotové crinkles by měly mít pevnou kůrku a měkký, až mazlavý střed.
Milujete čokoládové dobroty? Vyzkoušejte také domácí čokoládové lanýže.
Líbil se vám recept Čokoládové crinkles? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.