1/6
Slané vánoční stromečky z listového těsta budou skvělé jako vánoční nebo silvestrovské občerstvení pro vaše blízké i pro návštěvu. Připravené je budete mít během chvilky a dozdobit si je můžete dle libosti sýrem, olivami nebo třeba okurkou.
Listové těsto (ideálně již to rozválené) rozmotáme a jednu polovinu potřeme žervé nebo jiným čerstvým sýrem.
Na žervé potom poklademe debrecínku (případně šunku).
Listové těsto přeložíme napůl a lehce přimáčkneme k sobě. Rádlem nebo nožem těsto nakrájíme na proužky široké asi 2–3 cm.
Každý proužek pak opatrně stočíme do podoby stromečku a propíchneme špejlí.
Stromečky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C na cca 20 minut dozlatova.
Mezitím si nakrájíme tvrdý sýr na kvádry cca 1 x 2 cm velké, ty mohou sloužit jako stojánky. Ze zbytku sýra pak vykrojíme vykrajovátkem vánoční hvězdy.
Po upečení stromečky dozdobíme sýrem, případně také olivami. Můžeme servírovat nastojato i naležato.
Líbil se vám recept Slané vánoční stromečky z listového těsta? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.