1/0
Čokoládové lanýže, to je dokonale jemná našlehaná náplň z lahodné hořké čokolády, zahalená do tenoučké krusty kakaového prášku. Příprava této celosvětově oblíbené vánoční delikatesy je navíc velmi jednoduchá. Domácí lanýže pak můžete obalit v kakau, kokosu, sekaných mandlích nebo třeba oříšcích.
Nalámejte čokoládu na malé kousky a připravte si vodní lázeň.
Do hrnce vložte čokoládu a zalijte ji horkou smetanou. Směs neustále míchejte až do té doby, dokud se čokoláda úplně nerozpustí a nevznikne hladká hmota.
Nakonec přidejte máslo a likér. Míchejte, dokud se všechny ingredience nespojí do homogenní směsi.
Směs dejte do skleněné mísy a nechejte ideálně 24 hodin v chladničce. Doba se může zkrátit, ale vždy pracujte s hmotou, až je skutečně dobře ztuhlá.
Po vyjmutí z lednice vytvarujte malé lanýže podle vlastního gusta. Můžete použít lžičku nebo ruce.
Vytvarované lanýže pak obalte v kakau, kokosu nebo nasekaných oříšcích, záleží jen na vašich chuťových preferencích.
Lanýže ideálně naskládejte do papírových košíčků.
Líbil se vám recept Domácí čokoládové lanýže? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.