1/0
Tyto čokoládové lanýže zvládnete připravit jen ze dvou ingrediencí, potřebujete pouze plechovku kondenzovaného mléka a kakao. Výsledek je ale nad očekávání famózní a garantujeme, že u jednoho kusu rozhodně nezůstanete. Lanýže jsou také skvělý způsob, jak zužitkovat zbytek salka, které vám zbylo z předchozího pečení.
Salko vlijeme do hrnce a zahřejeme tak, aby bylo horké, ale nevřelo. Odstavíme, prosejeme do něj kakao a promícháme, aby se vše spojilo do kompaktní hmoty.
Poté vzniklou hmotu přendáme na potravinářskou fólii, zabalíme a dáme vychladit do lednice alespoň na 2 hodiny.
Poté, co hmota vychladne, ji nakrájíme na čtverečky o hraně cca 2 cm a obalíme v kakau. Poté lanýže vložíme do papírového košíčku.
Líbil se vám recept Čokoládové lanýže ze salka? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.