1/0
Vařené brambory patří k našim nejoblíbenějším přílohám a podávají se především k nejrůznějším druhům masa i řízkům, ke smaženému sýru nebo zelenině. Na přílohy se nejvíce hodí brambory varného typu B, které se při varu jen mírně rozsypávají. Příprava je velmi snadná a rychlá, hotovo tedy budete mít do půlhodiny.
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na větší kostky.
Dejte je do hrnce spolu se studenou vodou, osolte, přidejte kmín, přiveďte k varu a poté vařte na mírném stupni doměkka.
Zkontrolujte vidličkou, že jsou brambory měkké, odstavte a poté slijte.
Před podáváním je můžete dochutit kouskem másla a nasekanou čerstvou petrželkou nebo pažitkou.
Vařené brambory se perfektně hodí jako příloha k nejrůznějším druhům masa, řízkům, smaženému sýru, případně si na nich můžete pochutnat jen tak, třeba se sklenicí mléka.
Líbil se vám recept Vařené brambory? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.