1/0
Vařené ječné kroupy jsou lahodná a levná obilovina, kterou máte připravenou během chvilky. Využijete je jako vložku do polévky z uzeného masa, připravíte z nich houbového kubu, kroupové rizoto, přílohu k hlavnímu jídlu, nejrůznější saláty nebo snídaňovou kaši.
Kroupy propláchneme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce společně s litrem studené vody a osolíme.
Vaříme za občasného míchání asi 20–30 minut, dokud nezměknou. Doba vaření je závislá na velikosti krup.
Poté je přecedíme, znovu propláchneme pod tekoucí vodou a můžeme servírovat, případně použít k přípravě dalších jídel.
Vařené kroupy skvěle dochutí polévku s uzeným masem, jsou hlavní složkou houbového kuby a využijete je také do zabijačkových specialit.
Líbil se vám recept Vařené kroupy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.