1/0
Domácí nutella namazaná na krajíc chleba je perfektní snídaně pro každého milovníka sladkých dobrot. Tato lískooříšková pomazánka je hladká, krémová a skvěle se roztírá. Nutellu využijete také na sladké pečení a jistě oceníte i její složení, které budete mít díky domácí výrobě naprosto pod kontrolou.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Na plech rozprostřeme lískové oříšky a pečeme je zhruba 10 minut, dokud nezhnědnou. Poté vyndáme a necháme zchladnout.
Jakmile oříšky trochu zchladnou, zabalíme je do utěrky a drhnutím odstraníme slupky. Poté je necháme vychladnout úplně.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu.
Opražené lískové oříšky dáme do mixéru a rozmixujeme je na kaši. Poté přidáme zbylé ingredience, kapku vanilkového extraktu a nakonec rozpuštěnou čokoládu. Vše mixujeme do krémové konzistence. V případě potřeby přidáme trochu kokosového oleje.
Krém naplníme do sklenic. Domácí oříšková pomazánka vydrží v lednici až měsíc.
Líbil se vám recept Domácí nutella? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.