1/0
Vídeňský řízek, v originále Wiener Schnitzel, je tenký telecí plátek obalený v trojobalu. Ideálně má být velký přes celý talíř a podává se s citronem a bramborovým salátem. Chutná malým i velkým a je léta ověřenou klasikou rakouské gastronomie.
Z telecího masa nakrájíme tenké plátky silné zhruba půl centimetru. Pak plátek rozklepeme v potravinářské fólii paličkou na maso.
Maso lehce osolíme a obalíme v mouce, poté v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
Vídeňský řízek smažíme na vyšší vrstvě rozpáleného másla dozlatova. Podle tradice podáváme s měsíčkem citronu.
Ideální přílohou k vídeňskému řízku je bramborový salát, případně vařené brambory na másle.
Líbil se vám recept Vídeňský řízek? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.