1/0
Nakládané houby ve skladkokyselém nálevu jsou delikátní pochutinou, kterou využijete pro přípravu kulajdy nebo houbové omáčky, pochutnat si na nich ale můžete i jen tak. Navíc jde o skvělý způsob, jak si tyto sezónní dobroty uchovat na později.
Ocet, vodu, sůl, cukr a zbytek koření smícháme a přivedeme k varu. Vše za stálého míchání vaříme zhruba 5 minut. Uvařený nálev necháme vychladnout.
Očištěné a na kousky nakrájené houby povaříme asi 5 minut v osolené vodě. Houby poté přecedíme a necháme vychladnout.
Cibuli nakrájíme na kolečka. Přidáme ji na dno zavařovací sklenice spolu s vychladlými houbami a zalijeme nálevem. Sklenici sterilujeme při 100 °C zhruba 30 minut.
Nejlepšími houbami na nakládání jsou hřiby, václavky, mladé žampiony, lišky nebo ryzce.
Líbil se vám recept Nakládané houby v sladkokyselém nálevu? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.