Krkonošské kyselo – polévka, která v sobě ukrývá staletí tradice! Kombinace domácího žitného kvásku, voňavých hub a brambor vytváří harmonii chutí, která vás přenese přímo do Krkonoš. Tento recept vás provede přípravou krok za krokem, abyste si mohli vychutnat autentickou chuť tohoto vydatného pokrmu.
Chlebový kvásek namočíme do studené vody, promícháme a necháme alespoň hodinu odstát.
Uvaříme brambory, necháme je vychladnout a poté je nakrájíme na kousky.
Ke kvásku přidáme sůl, kmín a houby. Vše vaříme, dokud nevznikne hustá a lesklá směs. Do směsi poté přidáme vodu.
Nakrájíme cibulku, osmažíme ji dozlatova a přidáme míchaná, lehce syrová vejce.
Poté vejce vmícháme do směsi s houbami a přidáme brambory.
Na talíři polévku posypeme čerstvou pažitkou a opepříme.
Vyzkoušejte také další vydatné polévky, třeba zelňačku s klobásou nebo kulajdu.
Líbil se vám recept Krkonošské kyselo? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.