Objevte kouzlo autentické vietnamské polévky pho, která dostala svět svou bohatou chutí a vůní. Polévka kombinuje hřejivý vývar s osvěžující svěžestí limetky, koriandru a výhonků mungo fazolí. Ať už hledáte útěchu v chladných dnech nebo toužíte po autentickém vietnamském pokrmu, tato polévka vám tyto přání splní.
Morkové kosti a hovězí maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Maso dáme do velkého hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Kardamom, badyán, skořici a semínka koriandru dáme na rozpálenou pánev a minutu opékáme. Poté je nasypeme do polévky.
Cibuli a zázvor rozpůlíme a dáme na pánev s trochou oleje a opečeme. Až cibule a zázvor ztmavne přidáme je do vývaru.
Vývar vaříme 5 hodin na mírném plamenu. Poté vývar scedíme.
Hovězí maso nakrájíme na co nejtenčí plátky. Pokud jsou silnější, můžeme je trochu naklepat přes potravinovou fólii.
Vývar přivedeme k varu a přidáme do něj nakrájené maso. Přidáváme kousek po kousku, ať se neslepí. Vaříme doměkka.
V dalším hrnci dáme vařit vodu a uvaříme si rýžové nudle. Po uvaření nudle scedíme a propláchneme teplou vodou.
Do hlubokých polévkových misek dáme první nudle a zalijeme vývarem.
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Přidáme pokrájenou jarní cibulku a nadrobno posekaný koriandr.
Na talířek dáme ještě každému 2 měsíčky limety. Nakonec polévku posypeme mungo klíčky.
Líbil se vám recept Vietnamská polévka pho? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.