1/0
Thajská polévka Tom Yum patří mezi pikantnější kyselé polévky. Jde o kombinaci vývaru s krevetami, houbami a řadou nejrůznějších bylinek. Jestliže rádi zkoušíte nové, nevšední chutě, bude tato polévka pro vás to pravé.
Na dno hrnce nalijte olej. Na rozpáleném oleji restujte cibuli a přidejte pastu Tom Yum. Až začne cibule vonět, přidejte žampiony nakrájené na čtvrtky.
Základ zalijte vývarem a dochuťte cukrem, limetkovou šťávou a rybí omáčkou.
Rajčata nakrájejte na asi dvoucentimetrové měsíčky a přidejte je do polévky spolu s vařenými krevetami. Vařte maximálně dvě minuty.
Při podávání ozdobte čerstvým koriandrem.
Líbil se vám recept Thajská polévka Tom Yum? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.