1/1
Bramborové noky s dýňovou omáčkou jsou rychlé a chutné jídlo, které oceníte především ve dnech, kdy nemáte času nazbyt. Hotové noky stačí jen chvíli povařit, dýňovou omáčku zvládnete připravit do půl hodiny – výsledkem zaručeně potěšíte malé i velké členy domácnosti.
Cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a restujte na rozpáleném oleji. Přidejte prolisovaný česnek a koření.
Krátce společně restujte, aby se koření rozvonělo. Poté přidejte dýni Hokkaidó, oloupanou a nakrájenou na kostky, a vše zalijte 300 ml vody spolu s bujónem.
Duste asi 20 minut za občasného míchání.
Jakmile dýně změkne, rozmixujte obsah hrnce na jemnou omáčku. Přidejte smetanu a vařte dalších 5 minut.
Bramborové noky uvařte dle návodu na obalu, pokud nemáte k dispozici hotové, připravte si domácí noky.
Noky s dýňovou omáčkou servírujte posypané parmazánem.
Líbil se vám recept Noky s dýňovou omáčkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.