1/0
Kompot z minikiwi je nevšední dobrotou, kterou si můžete doma připravit, pokud toto ovoce pěstujete. Minikiwi neboli aktinidie význačná (Actinidia arguta) je mrazuvzdorná popínavá rostlina, kterou můžete pěstovat i u nás. Každoročně vás pak odmění spoustou chutných plodů o velikosti 3–5 cm, plných vitamínu C, z nichž můžete vyrobit třeba právě tento kompot.
Minikiwi umyjeme, necháme okapat a vložíme do přichystaných suchých, vymytých sklenic.
Připravíme si nálev z vody a cukru – vodu přivedeme k varu, nasypeme do ní cukr a necháme rozpustit.
Do vzniklého horkého nálevu pak vysypeme obsah 1 balení Pomůcky ke konzervování Dr. Oetker (5 g) a důkladně rozmícháme. Nálev poté vlijeme do připravených sklenic naplněných ovocem a uzavřeme víčkem.
Sterilujeme v hrnci po dobu asi 25 minut při teplotě 85 °C, případně v troubě v hlubším plechu s vodou při teplotě 100 °C asi 25 minut.
Vyzkoušejte také džem z minikiwi.
Líbil se vám recept Kompot z minikiwi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.