1/0
Džem z minikiwi je nevšední pochoutka, kterou doma připravíte během chvilky. Minikiwi neboli aktinidie význačná (Actinidia arguta) je mrazuvzdorná popínavá rostlina, kterou můžete pěstovat i u nás. Každoročně vás pak odmění spoustou chutných plodů o velikosti 3–5 cm, plných vitamínu C, z nichž můžete připravit třeba právě tento džem.
Minikiwi umyjeme, odkrojíme stopky, vložíme do hrnce a rozmixujeme tyčovým mixérem. Ovoce neloupeme.
Dvě lžíce cukru smícháme s 1 balením přípravku Gelfix Extra (25 g) a přidáme k ovoci v hrnci. Za stálého míchání důkladně
povaříme (asi 1 minutu).
Přidáme zbytek cukru a směs v hrnci přivedeme k varu. Necháme probublávat a vařit alespoň 5 minut za stálého míchání, poté odstavíme.
Případnou pěnu odebereme a džem ihned plníme do vymytých suchých sklenic, které poté uzavřeme víčkem a obrátíme dnem vzhůru asi na 5 minut.
Z 1 kg minikiwi připravíte asi 6 menších skleniček džemu.
Líbil se vám recept Džem z minikiwi? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.