1/0
Svatomartinské rohlíčky se pečou na svátek sv. Martina 11. listopadu, ke kterému patří stejně jako svatomartinská husa nebo víno. Toto malé sladké pečivo se často plní mletými ořechy a existuje v mnoha verzích. Nekynuté svatomartinské rohlíčky podle našeho receptu zvládnete připravit během chvilky a z talíře vám zmizí ještě rychleji.
Vlašské ořechy smícháme s cukrem, bílky a vanilkovým cukrem. Zpracujeme do kompaktní hmoty a dáme stranou.
V míse smícháme mouku, máslo, žloutky, cukr, smetanu a sůl. Rukama zpracujeme těsto a to pak necháme vychladit v lednici, aby se nám s ním lépe pracovalo.
Vychlazené těsto nakrájíme na 5 kusů, každý kus rozválíme do placky a nakrájíme na trojúhelníčky (jako pizzu).
Do každého trojúhelníčku dáme v nejširším místě trochu náplně a srolujeme.
Rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme vajíčkem. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dozlatova.
Vychladlé rohlíčky posypeme moučkovým cukrem.
Vychutnejte si také svatomartinskou husu nebo husí stehna s cibulovým zelím.
Líbil se vám recept Svatomartinské rohlíčky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.