1/0
Obložený chlebíček s debrecínkou patří mezi oblíbené české speciality. První chlebíček z veky, s hutným lahůdkovým salátem a bez horního plátku pečiva připravil pražský lahůdkář Jan Paukert na počátku 30. let 20. století jako větší variantu klasických jednohubek. Připravte si verzi chlebíčku s debrecínkou podle našeho receptu, budete je mít hotové během chvilky.
Vejce uvařte natvrdo v osolené vodě a oloupejte.
Plátek chlebíčkové veky potřete vlašským salátem. Dva plátky debrecínky naaranžujte na chlebíček.
Uvařené vejce rozkrojte na půlměsíčky a jedním měsíčkem chlebíček ozdobte. Dále nakrájejte papriku a nakládanou okurku. Pár koleček okurky a proužek papriky přidejte na každý chlebíček. Nakonec dozdobte čerstvou petrželkou.
Místo vlašského salátu můžete chlebíček potřít také pařížským salátem, hermelínovou nebo vajíčkovou pomazánkou s cottage sýrem.
Líbil se vám recept Obložený chlebíček s debrecínkou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.