1/0
Obložený sýrový chlebíček patří k typicky českým specialitám. První chlebíček z veky, s hutným lahůdkovým salátem a bez horního plátku pečiva připravil pražský lahůdkář Jan Paukert na počátku 30. let 20. století jako větší variantu klasických jednohubek. Připravte si sýrový chlebíček podle našeho receptu, zaručeně si na něm pochutnáte vy i vaše případná návštěva.
Vejce uvařte natvrdo v osolené vodě a oloupejte.
Plátek chlebíčkové veky potřete vlašským salátem. Plátek neuzeného sýru naaranžujte na jednu stranu chlebíčku a na druhou stranu dejte plátek uzeného sýru.
Uvařené vejce rozkrojte na půlměsíčky a jedním měsíčkem chlebíček ozdobte. Dále nakrájejte papriku a nakládanou okurku. Pár koleček okurky a proužek papriky přidejte na každý chlebíček.
Místo vlašského salátu můžete vyzkoušet také pochoutkový, bramborový nebo pařížský a pokud chcete mít chlebíčky víc odlehčené, zkuste tvarohovou pomazánku, případně žervé.
Líbil se vám recept Sýrový chlebíček? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.