1/1
Bramboráky se vám budou hodit, pokud vám dochází fantazie, co vařit k obědu nebo k večeři. Jde totiž o gurmánský zázrak doslova z ničeho. Stačí vám kuchyňský robot nebo obyčejné struhadlo, a kromě moučných brambor ingredience, které má doma každý.
Brambory oloupejte a omyjte pod studenou vodou.
Poté je postupně nastrouhejte. Abyste nemuseli použít tolik mouky, existuje jednoduchý fígl: půlku brambor nastrouhejte na hrubším struhadle a druhou na co nejjemnějším.
Nechte brambory chvíli odležet (stačí 10 min), aby se z nich uvolnila voda, a poté ji z mísy odstraňte.
Do mísy s bramborami postupně přidejte 2 celá vejce, prolisované stroužky česneku a promíchejte.
Přidejte majoránku a podle potřeby i jiné koření, které máte rádi. V obchodech se dají koupit i směsi koření na bramboráky, jen si dejte pozor, jestli obsahují i sůl (tu v takovém případě již nepřidávejte).
Postupně přidejte mouku.
Jakmile bude mít těsto vhodnou konzistenci a vůni (má vonět po česneku a majoránce), můžete si připravit pánev a olej na smažení.
Na široké pánvi na středním plameni zahřejte olej. Do něj ideálně naběračkou dávejte těsto a spodkem naběračky (nebo lžicí) z něj tvarujte co nejtenčí placku, která bude po celém obvodu pánve.
Opečte z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky pokládejte na talíř a přebytečný tuk z nich odstraňte kuchyňským ubrouskem.
Líbil se vám recept Domácí bramboráky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.