1/0
Na guláš existují desítky, možná až stovky receptů. A každý z nás má svůj oblíbený recept. Jde o syté jídlo, které vám zaručeně dodá energii i pořádnou dávku proteinů. Vyzkoušejte tento recept na fazolový guláš s hovězím masem, který by klidně mohl posloužit také jako kotlíkový guláš, budete příjemně překvapeni.
Ve větším hrnci rozpálíme olej, přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a za občasného míchání restujeme.
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Až bude cibule orestovaná, přidáme maso a zhruba dalších 5 minut restujeme. Poté přidáme rajčatový protlak, papriku, bobkové listy, nové koření, sůl, pepř a vodu.
Přidáme rajčata nakrájená na kousky a scezené fazole. Hrnec přiklopíme pokličkou a za občasného míchání vaříme asi 50 minut, aby se nám guláš nepřipálil.
Mezitím, co se vaří guláš, si připravíme brambory. Omyjeme je, nakrájíme na malé kostičky a spolu s česnekem a majoránkou je zhruba 15 minut před koncem vaření (až bude maso měkké) přidáme do hrnce. Vaříme pod pokličkou až do změknutí brambor.
Líbil se vám recept Fazolový guláš? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.