1/0
Těstovinová frittata s cuketou je jídlo podobné vaječné omeletě se špagetami na italský způsob. Správně připravená italská frittata by měla být křupavá na okrajích a vláčná uvnitř. Připravenou ji budete mít během chvilky a podávat ji můžete ještě horkou, případně při pokojové teplotě.
Špagety uvařte na skus a poté sceďte. Dále si nastrouhejte parmazán.
Menší cibuli nakrájejte najemno a oloupejte stroužek česneku. Cuketu nastrouhejte nahrubo nebo nasekejte na tenké nudličky.
Vajíčka prošlehejte a promíchejte se špagetami a parmazánem. Trošku parmazánu si nechte stranou.
Na pánvičce, která je vhodná i do trouby, rozehřejte olej, přidejte cibuli a česnek. Smažte do té doby, než zelenina zvláční. Z pánve vyndejte česnek, přidejte cuketu a znovu smažte do změknutí.
Směs špaget s vejci a sýrem přidejte na pánev a na velmi slabém plamenu smažte cca 15 minut nebo do té doby, až frittata začne při okrajích zlátnout, ale střed ještě není zcela pevný.
Rozehřejte si troubu na 200 stupňů a pánev do ní na 5 minut vložte. Povrch se zpevní a zezlátne. Opečenou frittatu ještě posypte zbytkem parmazánu.
Místo cukety můžete třeba použít špenát nebo zelené fazolky.
Líbil se vám recept Těstovinová frittata s cuketou? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.