1/0
Fazolky na másle jsou skvělá a jednoduchá příloha. Ideálně se hodí k masu, jako je steak, kuřecí prsa nebo vepřový plátek. Vychutnáte si je také s pečenou nebo grilovanou rybou, případně s bramborami nebo nejrůznější zeleninou.
Čerstvé fazolové lusky očistíme, šikmo překrájíme, vaříme zhruba 4 minuty v osolené vodě a poté scedíme.
V pánvi rozehřejeme máslo a olej. Cibuli nakrájíme najemno a osmahneme dozlatova.
Přidáme cukr, ocet a necháme asi minutu probublat. Přidáme povařené fazolky a promícháme.
Vše osolíme, opepříme a můžeme servírovat.
Fazolové lusky můžete použít i mražené – ty na minutu vsypte do hrnce s vařící osolenou vodou, pak je sceďte, propláchněte studenou vodou, nechte okapat a překrájejte.
Líbil se vám recept Fazolové lusky na másle? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.