1/1
Pokud patříte mezi milovníky smažených cuket, mohl by se vám líbit i tento recept na patizonové řízečky, které jsou stejně jako cuketa vynikající zeleninovou pochoutkou, skvěle se doplňující s jakoukoliv bramborovou přílohou. Připravte si je jako oběd nebo večeři, jsme přesvědčeni o tom, že si pochutnáte.
Patizon oloupejte, nakrájejte na asi 1 cm tlusté plátky, vyčistěte vnitřek a vydlabejte semínka. Osolte z obou stran a nechte asi 15 minut vypotit. Poté osušte přebytečnou vodu ubrouskem.
Připravte si trojobal – hladkou mouku, vajíčko s trochou mléka a strouhanku (může být klasická i kukuřičná). Do vajíčka s mlékem přidejte sůl, pepř a koření dle chuti (například mletou papriku nebo chilli koření, pokud chcete, aby byly řízky pikantní).
Mezitím si na pánvičce rozpalte olej (může být i ghí). Obalte v trojobalu (napřed v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance) a osmažte z obou stran.
Podávejte s bramborovou kaší, vařenými bramborami nebo hranolkami.
Líbil se vám recept Patizonové řízečky? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.