1/0
Sváteční chlebíčky s tvarohem, křupavou jarní zeleninou a jedlými květy nádherně vypadají, ale jsou i doslova nabité vitamíny. Nejlépe si je vychutnáte na čerstvém celozrnném chlebu.
Zelené fazolky zbavte stopek a krátce povařte. Potom je prudce zchlaďte, budou lépe stravitelné. Fazolky přepulte a ředkvičky pokrájejte na kolečka.
Cuketu nakrájejte na plátky a karotku s chřestem nakrájejte podélně. Červenou papriku zbavte semen a nakrájejte ji na větší kousky. Poté ji nasucho opečte nebo ogrilujte.
Jarní cibulku rozřežte na bílou a zelenou část. Zelenou část rozkrojte podélně a potom ji nakrájejte na asi 2 cm velké kousky. Bílou část cibulky nakrájejte najemno.
Plnotučný tvaroh a lučinu smíchejte dohromady. K vzniklé směsi přidejte nakrájenou bílou část cibulky a směs osolte.
Směs namažte na krajíce chleba a ozdobte ho čerstvou zeleninou, jedlými květy a bylinkami.
Líbil se vám recept Sváteční chlebíčky s křupavou jarní zeleninou a jedlými květy? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.