1/0
Mušle svatého Jakuba neboli hřebenatka svatojakubská patří mezi nejoblíbenější pokrmy středomořské kuchyně. Připravte si tyto mušle v našem receptu na karotce se špenátem, výsledkem budete jistě ohromeni.
Velkou cibuli nakrájejte nadrobno a očištěnou karotku nakrájejte na tenké delší hranolky.
Čerstvé šťávy svařte v hrnci na jednu třetinu objemu a nechejte stranou.
Listový špenát propláchněte a na pánvičce na středním plameni nechte zavadnout pouze s vodou, která zůstala na listech. Míchejte asi 3 minuty. Přidejte kousek másla, osolte a opepřete.
Zbylé máslo rozehřejte a osmažte na něm nakrájenou cibuli a mrkev. Trošku osolte a pod pokličkou krátce, maximálně 10 minut poduste.
K cibuli a karotce přilijte zredukovanou šťávu a ještě spolu svařte, dokud šťáva nezhoustne. Dochuťte solí a pepřem.
Mušle osušte a potřete olivovým olejem. Rychle, krátce a zprudka je opečte, nejlépe na grilovací pánvi. Mušle musí zůstat uprostřed částečně syrové, aby nebyly gumové a tuhé.
Hotové mušle promíchejte s prohřátým špenátem a omáčkou a ihned servírujte.
Líbil se vám recept Mušle svatého Jakuba na karotce se špenátem? Sdílejte jej a podělte se o něj se svými přáteli.